Smärtlindrande olja

För ett tag sedan testade jag att göra en smärtlindrande, muskelavslappnande och inflammationshämmande massageolja. Tänkte det kanske kunde lindra min artrit och fibromyalgi. Istället fick jag möjlighet att testa på en ordentlig seninflammation i höften, en inflammation som gjorde att jag inte kunde stödja alls på högerbenet.

 

Efter drygt två dagars behandling där jag masserat in oljan i området tre ggr/dag blev det mycket bättre och jag klarade mig utan kryckor. Jag har haft samma problem tidigare och då har det tagit veckor med Voltaren för att bli bra.

 

Recept:

2 chilifrukter och lika mycket färsk ingefära hackas smått

Ekologisk olja, ca 100 ml (tog olivolja denna gång) hettas snabbt upp och hacket hälls i (efter att ha tagit kastrullen från spisen)

Har du inflammation kan du tilllföra ca 1 matsked gurkmeja. Tänk på att gurkmejan färgar av sig och är nästan omöjlig att få bort från tyg. Jag gjorde två satser - en med och en utan.

Låt stå en dag,

Sila och häll över oljan i en ren glasflaska.

 

"Hacket" använder jag sedan i matlagning; i wok, i soppor och dyl.

 

 

Chili är både värmande och smärtlindrande, ingefäran är muskelavslappnande och inflammationshämmande och gurkmejan lär vara en av de kraftigaste inflammationshämmaren vi har (sägs t.o.m. vara mer effektiv än kortison)

 

 

Om du testar oljan, berätta gärna hur du upplevde den.