Ditt inre mentala rum

Syftet med denna övning är att komma i kontakt med ditt undermedvetna, att skapa en mental inre plats där du är helt trygg, en plats där du kan möta de guider och rådgivare du behöver. Visa varelser som kan ge svar på dina frågor – eller kanske en gåva. Du väljer själv vad du behöver, för denna plats förändras efter ditt behov. Iaktta bara vad som kommer till dig med ett öppet sinne. Jag har upplevt att detta mentala rum har blivit startplatsen för vad jag än behöver se och lära, även för att utforska mina mörka fördolda sidor djupt ner i underjorden. Kanske blir det så även för dig.  Se till att du får vara ostörd under övningen, stäng av telefon och annat som kan störa. Du väljer själv om du vill göra denna övning liggande eller sittande, det viktigaste är en rak ryggrad och att du känner dig bekväm i ställningen.

 

Sätt eller lägg dig nu tillrätta, blunda och ta några djupa andetag.

  • Föreställ dig en uppåtgående trappa med tio steg framför dig. Den kan vara av trä eller sten, fånga den bild som kommer först till dig. Gå uppför trappan medan du räknar stegen från 1 till 10. Nu när du kommit upp ser du en dörr framför dig. Det kan vara en vacker mörk trädörr, eller kanske är den vitmålad. Detta är dörren till ditt egna rum, där endast du har tillträde. Där inne finns allt du behöver, när du behöver det, för rummet ändras lite från gång till gång.

 

  • Gå nu fram till dörren, öppna den och gå in. Det här är ett mycket vackert rum, möblerad för din bekvämlighet och med dina favoritfärger, som kan ändras efter behov. Kanske ser du en plats för vila, kanske en bokhylla med all kunskap du behöver, ett vackert glasskåp för minnen du vill spara men inte bära med dig dagligen. Det kan också finnas ett bad eller en dusch för rening om du känner att du behöver det innan du går vidare. Kanske är det mycket stort med delvis öppet tak. Rummet fylls med vad du behöver just nu, inte genom medveten tanke utan bara genom att iaktta

.

  • Notera sedan en dörr i rummet som leder ut till en trädgård. Denna trädgård är din egen gränslöshet. Här kan du promenera och möta de visa rådgivare som kan ge dig de svar du behöver. Om du känner för det kan du ta en liten promenad nu. Upplev trädgården med alla dina sinnen vidöppna. Flanera lugnt runt, känn dofterna, lyssna på ljuden och se naturens klara färger. Använd alla dina sinnen – och njut! Kanske möter du någon som har något viktigt att säga dig, men om du inte gör det just nu, kan det ske en annan dag. Det viktigaste är att låta alla bilder, förnimmerlser och insikter komma till dig. Om inget kommer - använd din fantasi och skapa något. För denna trädgård är också ditt undermedvetna.

 

  • När du känner dig klar med trädgården gå tillbaka in i ditt eget inre rum. Se dig omkring, har något förändrats därinne?

 

  • När du känner dig färdig för denna gång, går du tillbaka ut genom dörren du först kom in i och går långsamt nedför trapporna medan du räknar dina steg från tio till ett. - När du kommit ned är du tillbaka till din vardag, till här och nu.  

 

  • Sträck på dig – och öppna ögongen. Kanske har du nu svaret på din fråga. Kanske har du inte ställt någon fråga, men ändå fått en insikt. För det är inte alltid man behöver ha en tydlig fråga för att komma åt sitt innersta.